Nedjma – škola trbušnog plesa

Početna/Nedjma – škola trbušnog plesa
Nedjma – škola trbušnog plesa 2023-08-31T13:11:11+02:00

Škola orijentalnog plesa

Ako ste nova plesačica ili već sa iskustvom, ajmo da podelimo sledeću sezonu plesa sa entuzijazmom i srećom. Očekujem vas u Dobračinoj 30, Studio Sinatra. Hajde da talasamo, vibriramo i ludujemo!!!

Lokacije plesne škole Nedjma

Dorćol, Plesni Studio Sinatra

Mesto: Plesni Studio Sinatra
Adresa: Dobračina 30a, Dorćol, Beograd
Instruktor: Alexandra Gruden
Kontaktirajte nas

Banovo Brdo, Kulturni Centar Čukarica

Mesto: Kulturni Centar Čukarica
Adresa: Kirovljeva 6, ulaz iz Turgenjeve ul.
Instrukor: Vesna
Telefon: +381 65 977 1779

Kontaktirajte nas

Galerija škole orijentalnog plesa

Da bi postala „velika“, a da pritom ne padne u klopku imitacije neke druge plesačice, jedna plesačica mora da pronađe sopstveni identitet. Zbog toga, mora da proširi svoja znanja. Najčešće, divljenje prema instruktoru koji joj je usadio ljubav prema ovom plesu, ostaje netaknuto.

Nivoi plesa

POČETNI NIVO

Časovi za početnike su namenjeni ženama svih godina i pokrivaju prvi repertoar. Uči se osnovna tehnika : izolacija različitih delova tela, koraci, tehnike perkusija i „talasanja“. Za rad sa početnicima najzahvalnije su raznovrsne orijentalne pesme, lako prihvatljive za slušanje i lakše za interpretiranje.

SREDNJI NIVO

Cilj ovih časova je da se učvrsti znanje prvog repertoara i počne sa usvajanjem drugog. U ovom stadijumu osnovne tehnike bivaju obogaćene akcentima, izrazima. Počinje se sa učenjem tehnika plesa sa velom i plesa sa štapom, koji zahtevaju razvijenu kontrolu pokreta ruku.

NAPREDNI NIVO

Plesačica je « napredna » ukoliko je dosla do stadijuma učenja trećeg i četvrtog repertoara, koji podrazumevaju : prepoznavanje muzičkog stila, vladanje svim tehnikama, sposobnost da izabere odgovarajuću tehniku zavisno od instrumenata koji je prate, korišćenje različitih « asesoara » (vela, melaje, štapa), osmišljavanje koreografije i, pre svega, komunikaciju sa publikom.

Termini časova

termini časova

Seminari

Škola nudi i seminare sa internacionalnim instruktorima. Najmanje dva puta godišnje, gosti predavači (Sandra Kahloun, Francuska i Mercedes Nieto, Madjarska) nastupaju i drže kvalitetne seminare.

Radionice

U arapskim zemljama svi igraju.
Orijentalni (trbušni) ples je prisutan u svakodnevnom životu. Inspirisan je prirodnim pojavama, svakodnevnim situacijama, lokalnim ritualima i uključuje žene i muškarce svih generacija.

Radionica za decu

Zamisao časova posebno osmišljenih za decu dobila sam nakon susreta sa prijateljicom, igračicom i pedagogom Draganom Milenković. Bilo mi je suštinski važno da ne primenim na decu metode učenja namenjene ženama.

Detinjstvo je svetinja, što duboko poštujemo i trudimo se da u svoj pristup unesemo vežbe i situacije koje se obraćaju deci bez požurivanja u svet odraslih.

  • Zagrevanje sa izolacijom različitih delova tela
  • Upoznavanje sa osnovnim koracima uz raznovrsnu orijentalnu muziku
  • Uvođenje u perkusije i „talasanje“
  • Koreografija na kraju seminara, koja obuhvata sve ono naučeno na seminaru

Pored orijentalnog (trbušnog) plesa, deci se na šaljiv način približavaju teme kao sto su ljubomora, rivalitet, kompleksi itd. Orijentalni ples ističe devojčice krupnijeg i punijeg stasa, često izostavljene iz drugih vidova umetničkog fizičkog izražavanja.

Radionica za odrasle

  • Zagrevanje sa izolacijom različitih delova tela
  • Učenje shimmy-ja
  • Učenje osnovnih koraka
  • Slušanje i razumevanje muzike
  • Zavisno od interesovanja i nivoa, upoznavanje sa tehnikama plesa sa velom i štapom

Ako ste van Beograda, ili ako vas interesuje posebna tema, doćićemo do Vas da i Vama držimo plesne radionice.