Događaji

Početna/Događaji
Događaji 2017-05-18T21:34:56+02:00

april 2014

…Od najranijeg detinjstva je putovala sa roditeljima, da bi najveći deo detinjstva provela u Maroku. Po povratku u Francusku, školovana se za moderni ples, da bi u Nici završila akademiju za orijentalni ples i postala profesorka. U Beogradu je 2003. godine otvorila prvu školu orijentalnog plesa, a ubrzo posle toga osniva plesnu trupu „Les Jasmins“ sa kojom nastupa na više kulturno -umetničkih događaja. Da bi orijentalnom plesu dala ambijent kakav zaslužuje, Aleksandra je napisala i režirala prvi orijentalni balet u Beogradu – „U srcu žene“ koji je premijerno izveden u junu 2005. u Bitef teatr. Les Jasmins su nastavile sa svojim nastupima kroz predstave na dva festivala orijentalnog plesa u oktobru 2006. i maju 2007. godine…

Kompletan tekst na: Aleksandra Gruden: Francuskinja u Beogradu

septembar 2013

…Poslednje veče manifestacije „Zemunci, igrajmo zajedno“ pripalo je igračkoj trupi Aleksandre Gruden – „Les Jasmins“. Dvadesetak igračica, uključujući tri članice najmlađe selekcije, izvelo je originalne orijentalne plesove iz Turske, Maroka, Tunisa, Egipta… Više od tri stotine posetilaca svih generacija zadovoljno je pratilo izvrsne koreografije i igru uz zvuke tradicionalne muzike Orijenta. (Ples i zvuci Orijenta, Politika 7. septembar 2013.)

novembar 2011

…U subotu i sinoć u sali za vežbanje Mesne zajednice Cvetni trg u ulici Prote Mateje 36, gostovala je poznata plesačica orijentalnih igara – Bina. Kao gost Aleksandre Gruden… (Tunišanka iz Pariza u Beogradu, Politika, 14. novembar 2011.)

…Burno veče pod nazivom „Orijentalni kabare“ upriličeno je na splavu „Vizantija“ nadomak Ušća. Orijentalna mzuika i zavodljivi trbušni ples izmamili su uzdahe i aplauze i muškog i ženskog dela publike… (Orijentalni kabare, Politika, 12. novembar 2011.)

decembar 2010

…Svaka žena može da se bavi orijentalnim plesom, a one koje naprave makar jedan pokret zauvek ostaju inficirane… (Trbušni ples je lek za sve komplekse, Blic, 13. decembar 2010.)

februar 2007

… Orijentalni ples prihvata i uzdiže raznolikost ženskog tela, tako da ćete otkriti i naučiti da izrazite svoju ženstvenost, bez obzira na to što možda nemate savršenu liniju… (Zanjišite kukovima, Blic Žena, 5-11. februar 2007.)

Load More Posts

Alexandra Gruden i trbušni ples u Beogradu

Aleksandra Gruden za kampanju Asics Serbia 2016